ConsidEURing Climate Change
project name

ConsidEURing Climate Change

Erasmus Universiteit nodigt Changerism uit voor onderzoek- en advies rondom relaties met fossiele energiebedrijven

description

De Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) nodigde Changerism eind 2015 uit om diens financiële- en kwalitatieve relaties met fossiele energiebedrijven te onderzoeken en om over de toekomst van die relaties te adviseren, in licht van klimaatverandering. Dit wereldwijd unieke onderzoek is aangevangen in maart 2016. Vooralsnog richten wij ons uitsluitend op de Rotterdam School of Management.

Het onderzoek volgt op de effectieve EURfossilfree campagne. Deze campagne startte in 2014 en wordt sindsdien ondersteund door ongeveer vijftig EUR-professoren, docenten en PhD-kandidaten met expertises in uiteenlopende duurzaamheidsgerelateerde velden. De groep roept het College van Bestuur van de EUR op tot kritische herevaluatie van relaties met CO2-intensieve kool-, olie- en gasbedrijven.

Changerism stelt het onderzoeksvoorstel waar dit project op is gebaseerd beschikbaar en moedigt andere (onderwijs)instellingen aan tot soortgelijk onderzoek. Het voorstel wordt inmiddels gebruikt als bron van inspiratie door andere groepen.

Contacteer ons voor verdere vragen en volg ons op Twitter, Facebook en Linkedin!

 

Download het onderzoeksvoorstel

 

EURfossilfree schreef een open brief waarin de EUR werd opgeroepen diens betrekkingen met fossiele energiebedrijven te heroverwegen in licht van klimaatverandering. Universiteitsblad Erasmus Magazine publiceerde de brief.

Een open uitwisseling volgde tussen het College van Bestuur en EURfossilfree.

Een aantal maanden later overtuigde EURfossilfree alle stakeholders van de noodzaak om onderzoek te laten uitvoeren naar EUR's fossiele betrekkingen. Het nieuws bereikte binnen één dag tot 180.000 social media profielen.

De EUR nodigde Changerism eind 2015 uit om de betrekkingen te onderzoeken en daarover te adviseren in licht van klimaatverandering.

ConsidEURing Climate Change onderzoeksteam aan het werk (maart '16).